Siirry sisältöön

Yritysoston ja integraation viestijänä MacGregorissa

MacGregor, Cargoteciin kuuluva merilastin ja kuormankäsittelyn globaali toimija, valmisteli historiansa suurinta yritysostoa.

Johto ymmärsi, että integraation suunnitteluun ja toteutukseen tarvitaan vahva panostus, jotta firmat todella sulautuisivat yhteen, ja viestintä nähtiin tässä tärkeänä osatekijänä. Asiantuntijamme pääsi mukaan monialaiseen integraatiotiimiin ja hoiti viestintää yrityskaupan julkistamisesta fuusion toteutumiseen ja integraation alkuvaiheisiin.  

Viestinnän keinoin pyrittiin edistämään kahden yhtiön työntekijöiden kasvamista yhdeksi tiimiksi. Koska ihmiset kokevat integraatioissa usein epävarmuutta tulevasta, kiinnitettiin viestinnässä erityishuomiota avoimuuden ja selkeyden ohella säännöllisyyteen ja avainasioiden toistamiseen.

Integraatio ei toteudu kerralla eikä nopeasti, ja sen tukemiseen tarvitaan tietoista viestintäpanostusta pidemmän aikaa. Yritysoston integraatio onnistui hyvin, ja se muun muassa palkittiin Cargotecin vuoden projektina.  

"Muutosviestintä on kuin maraton, jonka varrella otetaan sähäköitä spurtteja. Kunnon pitää kestää, kun matkaan tulee mutkia, mutta kirivalmius täytyy olla päällä kaiken aikaa: sitten kun mennään eteenpäin, tehdään paljon ja nopeasti. Rytinällä eteneminen onnistuu, kun suunnitelmat ovat hyvät ja tarkat. Tätä edellyttää myös se, että muutokset ovat yleensä monimutkaisia. Ne merkitsevät joillekin kohderyhmistä hyviä, toisille huonoja uutisia. Pörssisäännöt sekä työ- ja kilpailuoikeudelliset rajoitteet tuovat omat mausteensa soppaan. Osaava muutosviestijä kysyy ja kyseenalaistaa rakentavassa hengessä. Näin syntyy selkeää ja uskottavaa viestintää.

Kirsi Varkemaa

Kysy lisää:


Intranet-opas Fiskars Groupin uuteen pääkonttoriin muuttajille

Sivuston tavoitteena oli tutustuttaa henkilöstö toimistoon ja uusiin toimintatapoihin, kertoa uusista ratkaisuista ja palveluista sekä antaa tietoa toimiston lähiympäristöstä. Teimme sivujen layoutit ja kuvitimme ne alkuvaiheessa kuvituskuvilla, jotta sivuston testaajilla oli mahdollisuus arvioida myös kokonaisuutta. 

Lue lisää